MARJAT

Terveelliset marjat tuovat Paulúns-tuotteisiin makua ja väriä! Marjat sisältävät luontaisesti vitamiineja ja kivennäisaineita ja ovat myös hyviä ravintokuidun lähteitä.

MANSIKKA

Mansikka on latinalaiselta nimeltään Fragaria ja siitä on olemassa kymmeniä eri lajikkeita. Mansikan maku, väri ja kaunis ulkonäkö ovat viehättäneet ihmiskuntaa jo vuosisatoja. Ranskalaiset ryhtyivät kasvattamaan metsämansikoita omissa puutarhoissaan jo 1300-luvulla.

KARPALO

Karpalo kasvaa lähes koko Suomessa ja se on suomalainen alkuperäiskasvi. Karpalosta valmistetaan paljon hilloja ja mehuja. Entisaikaan sitä käytettiin myös lääkkeenä ja tekstiilien värjäämiseen.

VADELMA

Vadelma on yksi pidetyimmistä marjoista. Tyypillisesti vadelma on punainen, mutta on olemassa myös kullankeltaisia ja jopa mustia vadelmia. Vadelmat ovat herkullisia myös pakastettuina – ne ovat kuin karamelleja!

RUUSUNMARJA

Ruusunmarja on kauniin oranssinpunainen marja, jota moni meistä on maistanutkin sellaisenaan, suoraan pensaasta. Ruusunmarjaa voidaan hyödyntää erittäin monipuolisesti – siitä valmistetaan mm. teetä, kiisseliä, hilloa, marmeladia ja jopa öljyä!

MUSTIKKA

Mustikka on kaikille tuttu metsän herkku. Sinisen värinsä mustikka saa marjan vahakerroksesta. Tiesitkö, että mustikkavarvun lehdistä voi valmistaa myös teetä?

KARHUNVATUKKA

Karhunvatukka kypsyy myöhään syyskuussa, mutta on odottamisen arvoinen! Karhunvatukasta on olemassa useita eri muunnoksia, kaikki yhtä herkullisia ja maukkaita.