Usein kysyttyä

Miksi tuotteen nimi on Paulúns? Mikä on granolan ja myslin välinen ero? Näihin ja muihin kysymyksiin löydät vastauksen täältä. Mikäli emme ole vastanneet juuri sinun kysymykseesi vielä, otathan yhteyttä kuluttajapalveluumme!

Ainesosat

Paulúns-tuotteet sisältävät kuitulisänä oligofruktoosi-ravintokuitua, joka on fruktaani, imeytymätön hiilihydraatti. Oligofruktoosia löytyy luonnostaan monista kasviksista ja hedelmistä, minkä lisäksi sitä voidaan valmistaa sokerijuurikkaasta ja sikurijuuresta. Paulúns-granoloissa kuitupitoisuus on 20 % tai jopa sen yli, sekä korkean täysjyväpitoisuuden että lisätyn oligofruktoosikuidun vuoksi. Oligofruktoosi tuo tuotteisiin lisäkuituja sekä parantaa tuotteen rakennetta.

Pääsääntönä on, että kaikki tuotteen valmistuksessa käytetyt ainesosat ilmoitetaan painon mukaan alenevassa järjestyksessä.

Kyllä, ne ovat sama asia. Granola on mysliä rapeampaa ja sen rapeus syntyy paahtamisesta.

Kyllä ovat. Tuotteisiin on valittu raaka-aineita, joilla on mahdollisimman hyvät ravintoarvot. Kaikki viljaraaka-aineet ovat täysjyväviljaa hyvän kuitupitoisuuden sekä vitamiini- ja kivennäisainepitoisuuden varmistamiseksi. Näitä voi hyvästä syystä kutsua ”hyödyllisiksi hiilihydraateiksi”. Täysjyväviljasta saa myös kasviproteiinia. Pähkinöissä on paljon hyviä rasvoja, proteiinia, vitamiineja ja kivennäisaineita, ja marjoissa vitamiineja ja kivennäisaineita.

Tuotteissa ei ole säilöntä- eikä lisäaineita.

Sokereita tuotteissa on variantista riippuen 1,6–11 %, ja se on kaikki raaka-aineiden omia sokereita, joita on viljoissa, marjoissa ja hedelmissä.

Tuotteissa on raaka-aineista riippuen rasvaa 7,2–18 grammaa sadasta. Suurin osa rasvoista on tyydyttymättömiä rasvoja pähkinöistä, siemenistä ja manteleista.

Kaikissa tuotteissa on alle 1,2 % suolaa.

Tuotteissa käytetty vilja saadaan pohjoismaista, Saksasta ja muista EU-maista. Eksoottisemmat raaka-aineet, kuten taateli ja kookos ovat peräisin maista, joissa on niille hyvät viljelyolosuhteet. Marjat ja hedelmät ovat peräisin Euroopasta, Yhdysvalloista ja Kanadasta.

Tuotteet eivät ole luomua. Tuotekehityksen lähtökohtana on ollut hyvä ja tasapainoinen ravintosisältö, ja olemme panostaneet pääsääntöisesti siihen. Toki kuuntelemme kuluttajien toiveita tämänkin asian suhteen.

Orkla Foodsin tuotteet eivät sisällä geenimuunneltuja raaka-aineita (GMO).

Viljatuotteet

Tuotesarjan kehittäjä on ruotsalainen ravintofysiologi Fredrik Paulún. Hänet tunnetaan Suomessakin esimerkiksi Verensokeriblues -kirjastaan. Paulúnin tavoite on ollut tehdä terveellinen ruoka helpoksi ja hyvän makuiseksi.

Kyllä on. Kaikissa varianteissa on luontaisesti runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten esimerkiksi rautaa (joka edistää mm. immuunijärjestelmän normaalia toimintaa sekä vähentää väsymystä ja uupumusta), sinkkiä (joka edistää normaalia kognitiivista toimintaa sekä luuston, hiusten, kynsien ja ihon pysymistä normaaleina), magnesiumia (joka auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta sekä edistää hermoston normaalia toimintaa) ja tiamiinia (B1-vitamiini, joka edistää energia-aineenvaihduntaa sekä hermoston ja sydämen normaalia toimintaa). Lisäksi kuitu auttaa vatsaa toimimaan normaalisti. Koska kaikki Paulúns-tuotteiden vitamiinit ja kivennäisaineet tulevat luontaisista ainesosista, ei tarvitse myöskään olla huolissaan niiden mahdollisesta liikasaannista. Paulúns-tuotteet sopivat osaksi tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota sekä terveellistä elämäntapaa.

Tuotteet valmistetaan Tanskan Struerissa, joka on Struerin kunnan keskustaajama. Valmistajana on Orkla-konserniin kuuluva tanskalaisyritys Struer Bröd A/S.

Säilyvyys ja säilytys

Elintarvikkeessa oleva parasta ennen -päivämäärä kertoo, kuinka kauan avaamaton tuote säilyy oikein säilytettynä moitteettomana ja säilyttää sille tyypilliset ominaisuutensa. Tuotteen valmistajana / maahantuojana takaamme avaamattoman tuotteen laadun parasta ennen- päivämäärään asti, mutta tuotetta voi vielä tämän päivämääränkin jälkeen käyttää niin kauan kuin se on aistinvaraisilta ominaisuuksiltaan kelvollinen. Tämä aika saattaa vaihdella suurestikin tuotteesta riippuen. Tuotetta on aina hyvä haistaa ja maistaa ennen käyttöä ja heittää pois, mikäli se vaikuttaa epäilyttävältä.

Saatavuus

Hyvä päivä alkaa terveellisestä ja tasapainoisesta aamupalasta. Paulúns-granolat ja -myslit ovat tähän erinomainen vaihtoehto, sillä ne ovat täynnä terveellistä hyvää ja makeus tulee hedelmistä ja marjoista. Haluamme tuoda terveelliset granolat myös suomalaisten ulottuville. Myslilaatuja on tarjolla jo laajemmin, mutta Paulúns-myslit tuovat terveellisten myslien valikoimaan odotettua täydennystä.

Teemme päätökset lanseerauksista kysynnän ja mielenkiinnon mukaan. Tarkoituksena on tietenkin tuoda Suomeen juuri sellaisia tuotteita, joista suomalaiset pitävät.

Tuotteiden saatavuudessa on ketju- ja myymäläkohtaisia eroja. Parhaiten Paulúns-tuotteita on saatavissa isoissa K- ja S-ketjun myymälöissä.

Erityisruokavaliot

Suomessa tällä hetkellä saatavilla olevat Paulúns-tuotteet ovat laktoosittomia, maidottomia ja sopivat vegaaniseen ruokavalioon. Lisäksi valikoimastamme löytyy gluteenittomia vaihtoehtoja. Jotkut tuotteet sisältävät pähkinöitä ja manteleita ja jotkin variantit saattavat sisältää pieniä määriä soijaa.

Tuotesarjaa kehitetään kuluttajien toiveiden pohjalta ja valikoimastamme löytyy tällä hetkellä gluteeniton granola.

Shopping Cart