Valkosipulinen kurpitsakeitto

Kurpitsakeitto on ihanan kevyttä ja värikästä ruokaa. Potkua tämä kurpitsakeitto saa valkosipulista ja chilistä, joiden määrää säätelemällä saat valmistettua juuri omaan makuusi sopivan keiton.

Ainekset

  • 1 myskikurpitsa
  • 1 sipuli
  • 2 kokonaista valkosipulia
  • 1 medium chilipalko
  • 1/2 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 l kasvislientä
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • mustapippuria

Koristeluun:

Valmistusohjeet

Kuori ja paloittele kurpitsa. Poista siemenet.

Laita kurpitsapalat pellille kuoripuoli alaspäin. Paahda uunissa 200-asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää.

Kuullota pannulla silputut sipulit, inkivääriraaste ja hienonnettu chili. Lisää juustokumina ja anna kuullottua vielä hetki.

Kaavi kurpitsojen pehmeä sisus kattilaan ja lisää joukkoon sipuliseos. Lisää kattilaan vesi, kasvisliemikuutio ja keitä noin 10 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderissä, kaada lopuksi joukkoon kookosmaito ja kiehauta. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paahda Paleo granolaa hetki kuivalla pannulla, jotta saat siitä parhaan maun irti. Koristele keittoannos Paleo granolalla ja korianterilla.