Kolmen kerroksen smoothiekakku Paulúns Granola -pohjalla

Valmistusaika
180

Annokset
8

Ainekset

Pohja

  • 3 dl Paulúns Granolaa
  • 2 - 3 rkl hunajaa

Mangosmoothie

  • 1/2 banaania
  • 1 dl mangososetta
  • 2 dl piimää
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3 liivatelehteä (tai agar agaria)

Päärynäsmoothie

  • 1/2 banaania
  • 1 dl päärynäsosetta
  • 2 dl piimää
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3 liivatelehteä (tai agar agaria)

Punaherukkasmoothie

  • 1/2 banaania
  • 1 dl punaherukoita
  • 2 dl luonnonjogurttia
  • 1 rkl chiansiemeniä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3 liivatelehteä (tai agar agaria)

Koristeluun

  • hedelmiä ja marjoja

Valmistusohjeet

POHJAN VALMISTUS
Mittaa Paulúns Granola ja hunaja kulhoon, kääntele sekaisin. Painele seos korkeaan irtopohjavuokaan (halkaisija 20 cm). Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat ensimmäisen smoothiekerroksen. Asettele vuoan reunoille reunakalvoa tai leivinpaperi tasaisen pinnan ja korkeuden saamiseksi. Jos valitset isomman vuoan, niin et tarvitse niin paljon korkeutta.

MANGOSMOOTHIEN VALMISTUS
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa banaani, mangosose ja piimä blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja sulata puristetut liivatteet siihen. Kaada seos nauhana smoothien sekaan koko ajan sekoittaen. Kaada ensimmäisen smoothiekerros varovasti pohjan päälle ja laita kakku hyytymään pakastimeen siksi aikaa kun valmistat toisen kerroksen. Voit hyydyttää myös jääkaapissa 3 -4 tuntia.

PÄÄRYNÄSMOOTHIEN VALMISTUS
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa banaani, päärynäsose ja piimä blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja sulata puristetut liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana smoothien sekaan koko ajan sekoittaen. Kaada toinen smoothiekerros ensimmäisen, hyytyneen kerroksen päälle lusikkaa apuna käyttäen. Laita kakku uudelleen pakastimeen hyytymään siksi aikaa kun valmistat kolmannen kerroksen. Voit hyydyttää myös jääkaapissa 3 - 4 tuntia.

PUNAHERUKKASMOOTHIEN VALMISTUS
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa banaani, punaherukat ja piimä blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja sulata puristetut liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana smoothien sekaan koko ajan sekoittaen. Kaada viimeinen smoothiekerros toisen, hyytyneen kerroksen päälle lusikkaa apuna käyttäen. Laita jälleen pakastimeen hyytymään tai hyydytä jääkaapissa 3 - 4 tuntia.

Ota valmis kakku varovasti irtopohjavuoasta, irrota reunakalvo ja nosta kakku tarjoiluastiaan. Koristele hedelmillä ja marjoilla ja ripottele pinnalle vielä Paulúnsin Granolaa.

VINKKI!

Tämän kakun kanssa voi myös oikaista ja tehdä vain yhdessä kerroksessa/maussa. Triplaa silloin yhden smoothien aineiden määrä. Lisää liivatteen määrää jos haluat kiinteämmän kakun. Tällä reseptillä kakusta tulee pehmeä ja vanukasmainen.