Granola-banaanikakku

Ainekset

  • n. 100 g voita tai margariinia
  • 2-3 kpl kypsää banaania
  • 1 kananmuna
  • 2 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl Paulúns granolaa tai mysliä
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 2 tl leivinjauhetta

Vuoan voiteluun:

  • voita tai margariinia
  • korppujauhoja

Pinnalle:

  • 1 banaani
  • 1 dl Paulúns granolaa tai mysliä

Valmistusohjeet

Sulata voi tai margariini. Soseuta banaanit ja sekoita joukkoon jäähtynyt voisula ja muna.

Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan.

Voitele ja korppujauhota tilavuudeltaan n. 1,5 litran vuoka. Kaada taikina vuokaan.

Koristele kakku viipaloidulla banaanilla ja viimeistele ripottelemalla pinnalle Paulúns granolaa tai mysliä. Paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla n. 50 minuuttia. Kakku on kypsä, kun tikulla kokeiltaessa taikinaa ei jää tikkuun. Anna jäähtyä n. 15 min ja kumoa varovasti.