Vaihtelua aamupalaan? Nämä porkkanalla ja omenalla tuunatut aamupalamuffinsit takaavat herkullisen kattauksen aamuun. Aamupalamuffinsit on helppo myös napata mukaan evääksi kiireisinä aamuina. Kokeile ja ihastu!
0.5dltaatelitahnaa (haarukalla muussattuna) tai ½ banaania muussattuna
1tlkanelia
1tlkuivattua inkivääriä
ripaus vaniljaa
ripaus suolaa
1tlruokasoodaa
2tlleivinjauhetta
PINNALLE
pähkinöitä ja rusinoita
Ohjeet
Pese, kuori ja raasta porkkanat ja omenat.
Sekoita suuressa kulhossa kuivat ainekset huolellisesti keskenään. Halutessasi voit lisätä joukkoon ekstrana pähkinämurskaa, rusinoita tai paloiteltuja taateleita.
Sekoita erillisessä astiassa porkkana- ja omenaraaste, omenasose, sula kookosöljy ja taatelitahna/banaanisose. Sekoita kosteat ainekset kuivien kanssa.
Voitele muffinivuoka kevyesti öljyllä tai jos käytät muffinivuokia, öljyä ne sipauksella kookosöljyä. Lusikoi vuokiin taikinaa niin, että taikina täyttää noin ⅔ vuoasta. Näin jää tilaa kohoamiselle. Ripottele päälle mysliä. Paista 175 °C noin 20 - 25 minuuttia tai kunnes hammastikulla kokeiltaessa siihen ei enää jää taikinaa. Anna jäähtyä ja nauti!