Valmista granolakeksit poistamalla taateleista kivet ja soseuttamalla ne omenasoseen, kaakaojauheen ja vaniljan kanssa. Siirrä taateliseos kulhoon ja lisää joukkoon granola sekä mantelivoi. Lisää lopuksi mantelimaito ja sekoita tasaiseksi keksitaikinaksi.
Muotoile taikinasta pyöreitä keksejä pellille leivinpaperin päälle (n. 12 kpl) ja paista 200 °C noin 10 - 12 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.
Vatkaa kylmä kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljajauhe.
Valmista jälkiruokakastike lämmittämällä vettä kattilassa. Poista taateleista kivet ja soseuta ne sauvasekoittimella lämpimän veden, kaakaojauheen sekä suolan kanssa tasaiseksi kastikkeeksi.
Kasaa kerrosjälkiruoka isoon kulhoon tai pieniin lasipurkkeihin. Murusta kerrosten pohjalle keksiä, lisää granolaa, kastiketta ja viimeistele kermavaahdolla. Toista pari kerrosta.