Uunibataatti SuperRiisillä ja tomaatti-pinaattisalaatilla

Annokset
4

Ainekset

  • 4 pientä bataattia

Täyte

  • 2 dl Paulúns SuperRiisiä keitettynä pakkauksen ohjeen mukaisesti
  • 4 dl kasvislientä
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1/2 punasipulia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Lisäksi

  • tuoretta pinaattia
  • 2 avokadoa

Tahinikastike

  • 1/2 dl seesamitahnaa
  • 1 dl vettä
  • 2 - 3 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohjeet

Pese bataatit ja pistele haarukalla reikiä. Laita kuorineen uunivuokaan ja paista 200 C noin 1 - 1,5 tuntia, kunnes ne ovat pehmeitä.

Pese tomaatit ja leikkaa neljään osaan. Kuori ja hienonna sipulit ja lisää ne sitruunamehun ja öljyn kanssa tomaattien joukkoon. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Anna maustua hetken aikaa.

Pese pinaatit ja kuivaa hyvin. Halkaise avokado, ota kivi pois ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi.

Ota kypsät bataatit uunista ja halkaise pituussuunnassa, jätä pohjasta kiinni. Täytä SuperRiisillä, tomaattisalaatilla, pinaatilla ja avokadolla. Tarjoa lisänä tahinikastiketta.

TAHINIKASTIKE
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.