Tulinen gazpacho, katkarapuja ja paahdettuja kurpitsansiemeniä

Tulinen gazpacho toimii sekä herkullisena alkupalana että kevyenä keittolounaana. Nopeaa ja helppoa!

Valmistusaika
30

Annokset
4

Ainekset

  • 12 isoa tuoretta tomaattia
  • 4 punaista paprikaa
  • 400 g keitettyjä kidneypapuja
  • 1 cm tuoretta punaista chilipaprikaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 tl hunajaa
  • 4 rkl kurpitsansiemeniä
  • 400 g kuorittuja katkarapuja
  • 2 tl tummia seesaminsiemeniä
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmistusohjeet

Pilko tomaatit ja paprikat sekä poista siemenet. Huuhtele kidneypavut siivilässä.

Laita tomaatit, paprika, kidneypavut, chili, valkosipulinkynnet ja oliiviöljy tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Lisää varovasti hieman vettä saadaksesi keitto sopivan paksuiseksi. Mausta sitruunamehulla, etikalla, hunajalla, suolalla ja pippurilla. Anna vetäytyä jääkaapissa noin 1 tunti.

Paahda kurpitsansiemenet paistinpannulla. Laita keitto annoskulhoihin ja lisää päälle kuorittuja katkarapuja, seesaminsiemeniä sekä paahdettuja kurpitsansiemeniä.