Suklaiset granolakeksit ja kerrosjälkiruoka

Valmistusaika
45

Annokset
6

Ainekset

Granolakeksit

  • 10 pehmeää taatelia
  • 1/2 dl sokeroimatonta omenasosetta
  • 2 rkl 100 % kaakaojauhetta
  • 1/3 tl vaniljajauhetta
  • 2.5 dl Paulúns Granolaa
  • 1.5 dl mantelivoita
  • 1/4 dl mantelimaitoa

Kerrosjälkiruoka

  • granolakeksejä
  • 2 dl kermaa (normaali, soija tai kookos)
  • 1/4 tl vaniljajauhetta
  • 1.5 dl vettä
  • 8 pehmeää taatelia
  • 2 rkl 100 % kaakaojauhetta
  • pieni ripaus suolaa
  • 3/4 dl Paulúns Granolaa

Valmistusohjeet

Valmista granolakeksit poistamalla taateleista kivet ja soseuttamalla ne omenasoseen, kaakaojauheen ja vaniljan kanssa. Siirrä taateliseos kulhoon ja lisää joukkoon granola sekä mantelivoi. Lisää lopuksi mantelimaito ja sekoita tasaiseksi keksitaikinaksi.

Muotoile taikinasta pyöreitä keksejä pellille leivinpaperin päälle (n. 12 kpl) ja paista 200 C noin 10 - 12 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.

Vatkaa kylmä kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljajauhe.

Valmista jälkiruokakastike lämmittämällä vettä kattilassa. Poista taateleista kivet ja soseuta ne sauvasekoittimella lämpimän veden, kaakaojauheen sekä suolan kanssa tasaiseksi kastikkeeksi.

Kasaa kerrosjälkiruoka isoon kulhoon tai pieniin lasipurkkeihin. Murusta kerrosten pohjalle keksiä, lisää granolaa, kastiketta ja viimeistele kermavaahdolla. Toista pari kerrosta.