Myslipatukat

Kaipaatko ravitsevaa välipalaa mukaan otettavaksi? Valmiit patukat sisältävät usein isoja määriä lisättyä sokeria – tekemällä itse voit valita makeusasteen. Myslipatukoiden ainoa makeuden lähde on hunaja ja tietysti muiden ainesosien luontaiset sokerit.

Valmistusaika
40

Annokset
10

Ainekset

  • 5 dl Paulúns mustikka-vaniljamysliä
  • 1.5 dl kiehuvaa vettä
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl chiansiemeniä
  • 1/2 tl jodioitua suolaa
  • 1 dl saksanpähkinöitä rouhittuna
  • 0.5 dl kuivattuja karpaloita pienittynä
  • 0.5 dl kookosöljyä

Valmistusohjeet

Laita kookosöljypurkki lämpimään vesihauteeseen, jolloin rasva muuttuu juoksevammaksi.

Mittaa aineet kulhoon ja sekoita. Muotoile joko valmiita parin sentin korkuisia patukoita tai levitä seos yhtenäisenä uunivuokaan.

Paista 170 C noin 20 - 25 minuuttia. Anna jäähtyä vähintään parin tunnin ajan. Leikkaa sopivan kokoisia paloja ja kääri vaikka folioon mukaan otettavaksi.